Positieve herinneringen aan Amerika

Het toilet is misschien een rare plek om te noemen waar mijn herinneringen over Amerika naar bovenkomen, maar het gebeurd. Vanaf het moment dat ik op het vliegveld in Miami de toiletten op loop komen de herinneringen terug aan mijn tijd in Amerika. Dallas en Plano zijn met name de plaatsen in Texas, waar ik de meeste tijd voor mijn werk heb doorgebracht. Wat haatte ik Dallas de eerste keer dat ik daar kwam. Alles bestaat daar uit concrete (beton). Niets is daar natuurlijk; alles is gecreëerd door mensenhanden. Het landschap bestaat uit betonnen kantoorpanden, gigantische wegennetwerken die kris kras over elkaar lopen, gigantisch watertorens, motels en complete parken waar je alle eetgelegenheden bij elkaar vindt; van Texas Grill tot Legal Seefood. En natuurlijk vindt je op elke hoek van de straat een Mc Donalds, een Dunkin Donuts en een Starbucks.

Het zijn niet deze dingen waar ik voor ben gevallen. Het zijn de typische Amerikaanse evenementen als de Stockyard Rodeo of de Horse racing op Lone Star Park waar ik verslingerd aan raakte. Dit zijn gigantische evenementen, die gehouden worden in een soort dorp wat helemaal gebouwd is in stijl van het evenement. Je kunt er in stijl eten en drinken, maar ook spullen kopen die verwant zijn aan het evenement. Aan het begin van een evenement is er altijd iemand die een chauvinistisch praatje houdt over het ontstaan van het evenement, de redenen waarom het zo speciaal is en wordt er een dankwoord uitgesproken aan de oprichters, waarbij alle Amerikanen hun cowboyhoed afdoen om het volkslied met zijn allen te zingen, alvorens het spektakel van start gaat.

En dat is wat ik zo leuk vind aan die typisch Amerikaanse evenementen; het spektakel; iets wat ik in Europa nergens terugzie. Wanneer je naar de film gaat in Amerika dan kom je te zitten op leren stoelen, waarvan je de rug en benen van kan verstellen. Je zou helemaal kunnen gaan liggen als je dat zou willen. Je kunt je billen verwarmen en eten en drinken bestellen.

Ook zijn het de Amerikanen zelf die ik ben gaan waarderen. Er zijn zoveel mensen op straat die je tegenkomt die een praatje met je beginnen, belangstellend zijn of bereid zijn om je te helpen. Mensen lijken relaxter en meer bereid om je te helpen en tijd voor je uit te trekken dan dat ik bij mensen ervaar in mijn eigen land.

Waarom dit alles terugkomt op het toilet op het vliegveld is omdat de toiletten in Amerika aan de onderkant en bovenkant openzijn en aan de zijkanten van de deur een spleet hebben van een aantal millimeter. Dit betekent zoveel als dat je aan de onderkant altijd kunt zien of er iemand op het toilet zit en of hij de broek op de enkels heeft. Mocht je precies tegenover de spleten gaan staan aan de zijkant kun je ook nog zien wat de persoon aan het doen is. Verder is het toilet altijd gevuld met water zodat de grote boodschap die je doet al rondzwemt voordat je doortrekt en niet zoals in Nederland aan het toilet blijft kleven. Bij het herzien en herinneren van dit soort typisch Amerikaanse verheug ik mij op de week die wij hier in Florida met zijn drietjes gaan doorbrengen.

 

2 Comments

  • Tanja June 23, 2017 at 8:03 pm

    Heel veel plezier hier en ik wil wel een fotootje zien van zo’n toilet. Ook van een leuk evenement trouwens! Naar de film in luie logstoelen word het niet voor mij dan val ik nl direct in slaap🤣. Enjoy

    Reply
  • Trees June 23, 2017 at 8:52 pm

    Geweldig zoals je dit schrijft….ik zie het voor mij…….lachen! De mensen in Florida “Amerikanen “…..zijn inderdaad aardig, beleefd en maken zich niet zo gauw druk. Mijn ervaring was dat als je op een kruispunt aankomt met meerdere auto’s ….zij netjes diegene voor laten gaan die het eerst op de kruispunt aan kwam, terwijl in Nederland mocht je per ongeluk als eerste gaan er meteen getoeterd wordt of een boos gezicht ziet. Verheug mij weer op het volgende verhaal van Florida. De pagina is perfect aangepast en makkelijk te lezen zo per land……chapeau!!!👍👍

    Reply

Leave a Comment