Voor het huren van een auto moet je gestudeerd hebben

Na het ophalen van de koffers lopen we meteen door naar een grote hal op het vliegveld waar de autoverhuurbedrijven gevestigd zijn.

We spreken af dat we de voorwaarden en prijzen van 3 tot 4 autoverhuurbedrijven naast elkaar zullen leggen om hieruit een keuze te maken.

We leren al snel dat de meest bekende autoverhuurbedrijven zoals Avis, Hertz etc ook meteen de duurste zijn, wat ons doet besluiten om navraag te gaan doen bij de middelgrote tot kleine verhuurbedrijven. Al snel hebben we door waar we allemaal naar moeten vragen om de verschillende bedrijven qua voorwaarden en prijs goed naast elkaar te kunnen leggen.

Ze hanteren allemaal een standaard voor verhuur zonder verzekeringen en dan zijn er twee soorten verzekeringen die je additioneel kunt afsluiten n.l. verzekering van de auto zelf (wanneer iemand anders schade aan aanbrengt) en verzekering van schade aan derde (wanneer je zelf schade aan een ander toebrengt), dan is er nog een bedrag waarmee je kosten van service in geval van lekke band of ruitschade kunt afdekken. Deze laatste gaat ons wat te ver om mee te verzekeren.

Dan is het handig om helder te krijgen of er een Eigen Risico van toepassing is i.g.v. schade en wat de kosten zijn v.w.b. de tolwegen. Je moet in Florida n.l. een Sun Pass hebben om over tolwegen te kunnen rijden. Ze kunnen de gegevens van de auto met zo’n Sun Pass in je voorruit automatisch scannen en worden de kosten voor het rijden op een tolweg van je creditcard afgeschreven. Sommige maatschappijen laten je ook nog extra dag fee betalen voor zo’n registratiesysteem in de voorruit en bij anderen wordt deze gratis verstrekt. Verder kun je bij sommige maatschappijen de tolwegen afkopen door bijvoorbeeld een bedrag van 100 dollar te betalen. Dit is echter een dure methode aangezien je voor een week niet zo’n hoog bedrag aan tol zal hoeven te betalen.

En het afkopen van een volle tank moet je al helemaal niet doen; gewoon de tank volgooien voordat je hem inlevert aangezien de benzineprijs die ze rekenen veel hoger is dan dat wij bij de pomp betalen. I.v.m. Tygo hadden we ook nog een kinderzitje voor in de auto nodig. Met maps.me op je telefoon hebben we tegenwoordig gelukkig geen navigatiesysteem in de auto meer nodig.

Nadat we 4 bedrijven langs waren gegaan sprong er eentje uit n.l. autoverhuurbedrijf “Family”. Voor 425 dollar zouden we 7 dagen een auto kunnen huren en zou de tol achteraf verrekend worden.

 

Het eigen risico bedrag lag hier op 300 euro.

Het verhuurbedrijf wat hier het dichtstbij zat hanteerde een prijs van 560 euro voor 7 dagen en de rest zat allemaal veel hoger. Best een behoorlijk verschil dus tussen de verschillende bedrijven en zeker de moeite van het uitzoeken waard.

Toen we het laatste bedrijf wilden checken alvorens een keuze te maken meldde de jongen achter de balie dat het bij zijn bedrijf voor ons niets ging worden, omdat zijn bedrijf veel hogere prijzen hanteerde. Maar niet getreurd hij kende elk autoverhuurbedrijf en wist een betrouwbaar verhuurbedrijf buiten het vliegveld wat mogelijk de laagst beschikbare prijs zou kunnen overtreffen. Hij belde het bedrijf op en vroeg ons wat de voorwaarde waren van het bedrijf waar we nu voor zouden gaan. Hij checkte alle voorwaarden bij de persoon aan de andere kant van de lijn en bevestigde ons dat deze persoon onder de prijs van 400 dollar voor 7 dagen een auto zou kunnen aanbieden. Helemaal te gek natuurlijk. Hij bracht ons netjes naar buiten waar de desbetreffende man in een busje op ons stond te wachten. Hij tilde heel enthousiast onze koffers in de bus en maakte een gezellig praatje.

Eenmaal bij zijn kantoor aangekomen bracht hij ons naar de balie waar we een flesje water kregen en wij van één van zijn werknemers een contractje onder onze neus kregen. Wacht even jongeman niet zo snel, laten wij samen nog even de voorwaarden doornemen voordat ik teken. En de voorwaarden klopten allemaal op eentje na n.l. een eigen risico van 1000 dollar in geval van schade. “Maar meneer dat is niet hetzelfde als dat wij bij “Family” zouden krijgen. Wij hadden begrepen dat de voorwaarden exact hetzelfde zouden zijn alleen de prijs lager.

Na even wikken en wegen was de eigenaar bereid om het eigen risico te laten zakken naar 500 dollar, maar ook dat leek ons geen goed idee. Beter iets meer betalen met een zo laag mogelijk eigen risico.

En daar stonden we dan met al onze koffers ergens buiten het vliegveld zonder huurauto. Gelukkig was de eigenaar bereid om ons terug te brengen naar het vliegveld zodat we daar alsnog een contract bij Family konden afsluiten en wij niet veel later in onze gifgroene Kia de weg opreden. Ons Amerika avontuur was begonnen.

2 Comments

  • Tanja June 24, 2017 at 9:13 am

    Ha ha lachen. Nu is het niet het eten of de kamer maar de auto waar om gewikt en gewogen moet worden🤣🤣🤣ik vind hem super die kikkerkia.

    Reply
  • Trees June 24, 2017 at 4:58 pm

    Gelukkig zijn jullie alle twee bij de tijd en kijken alles goed na! Wel aardig om jullie terug te brengen met de auto naar het vliegveld, anders waren jullie mooi de klos geweest! Goedkoop was dus toch misschien duurkoop geweest.👍

    Reply

Leave a Comment